FLEXIBEL BESCHERMEN EN VERZENDEN MET AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS

FLEXIBEL BESCHERMEN EN VERZENDEN MET AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS

Internetverkoop, postorderverzendingen, third party logistics, spare parts management … het is een sterk groeiende markt. Met haar fulfillment en verzendingsoplossingen presenteert Automated Packaging Systems een globaal concept. Oplossingen die de verwerking van verzendingen vereenvoudigen, kosten verlagen en de productiviteit verhogen. Ook wanneer het gaat om kleine, individuele verzendingen. Automated Packaging Systems Europe, gevestigd in Zaventem, benut daarbij de knowhow van de Amerikaanse markt, aangereikt door haar moederbedrijf.  

Zogenaamde verzendhuizen zijn in de VS reeds lang een begrip. Automated Packaging Systems weet dan ook dat een reële vraag bestaat naar oplossingen voor kleinere verzendingen. Ook in Europa zijn bedrijven vragende partij voor kleinere, flexibele systemen. Instapsystemen als het ware, geschikt als hoofdapparaat voor het kleinschalige verzendhuis of als extra toestel naast de megasystemen van verzendingsgiganten. 

Conceptuele aanpak
Verpakken en beschermen. Dat zijn de twee elementen waarop Automated Packaging Systems zich toespitst, ook wanneer het gaat om haar systemen specifiek ontworpen voor fulfillment en verzendingsactiviteiten. APS gaat voor een conceptaanpak. Verpakken houdt rekening met typische sector- en bedrijfsbehoeften en is veel meer dan zomaar producten in een zak stoppen.

Systemen geïntegreerd in de database van de onderneming, in-line wegen en scannen, printen van labels rechtstreeks op de verpakkingen, verwerken van voorgedrukt papierwerk, verzamelen en invoegen, manueel of automatisch laden van producten in plastic zakjes, bestellingen controleren en sorteren.  Wanneer APS inzicht heeft verworven in de structuur van de verpakkingsoperatie, komt de specialist gegarandeerd met een systeemconcept dat bestaande verzendingsprocessen versnelt, kostenbesparend   - bijvoorbeeld door het minimaliseren van het aantal retourzendingen -  en efficiënter maakt.    

Verpakken in zakken
Het Autobag- of SidePouch-verpakkingssysteem ligt aan de basis van elke verpakkingsoplossing bij APS. Het bedrijf biedt zowel tafelmodellen als compleet geïntegreerde systemen. Voorbeelden zijn de compacte Autobag PS 125 OneStep desktopmachine (voor laag tot medium volume), de flexibele Autobag AB180 OneStep (voor dynamische orderverwerking)  en de productieve Autobag AB 255 OneStep (voor horizontale of verticale toepassingen, zakken tot 400 mm breed).
De combinatie van deze machines met wereldwijd gehomologeerde  zakken resulteert in een betrouwbare werking van het systeem. Deze Autobag- en Sidepouch-postzakken zijn veilig, duurzaam en garanderen een goede hechting van de geprinte informatie. Een brede opening, stevige zijsluitingen en perforaties zijn de eigenschappen voor een optimale gebruiksvriendelijkheid.

Beschermen met kussens en bubbels
De AirPouch-luchtkussens en de bubble-on-demand FastWrap-systemen beschermen elke verzending. Budget- en gebruiksvriendelijke materialen die bijdragen aan een aanzienlijke besparing qua verzendings-, opslag- en verwerkingskosten. Een absoluut efficiënte shipping is het resultaat!

Voor meer informatie:
Automated Packaging Systems Europe
Leuvensesteenweg 542 – unit C2/4
1930 Zaventem
Tel.: +32 (0)2 725 31 00
Fax: +32 (0)2 725 33 62
Website: www.autobag.com

Over Automated Packaging Systems:
In 2012 bestond Automated Packaging Systems 50 jaar. De onderneming, met hoofdzetel in het Amerikaanse Streetsboro (Ohio), is wereldmarktleider in het ontwerpen en bouwen van flexibele verpakkingsoplossingen. Essentieel in het gamma zijn de authentieke Autobag®-verpakkingsmachines en de voorgeopende plastic zakken. Automated Packaging Systems produceert als enige Autobag® zakken-op-rol, speciale SidePouch™- zakken en AirPouch™-luchtkussens. Een breed gamma filmmaterialen, gaande van standaard polyethyleen en polypropyleen tot nylon en complexe gecoëxtrudeerde materialen, zijn verkrijgbaar in diverse formaten en voor uiteenlopende zakfuncties.

Automated Packaging Systems heeft vijf productiecentra en verkoops-, service- en distributiekantoren in
Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië. Wereldwijd gebruiken meer dan 30.000 klanten de systemen
van Automated Packaging Systems voor hun verpakkingstoepassingen. Op kwaliteit en service worden dan ook
nooit toegevingen gedaan. Het System Advantage™ Programma brengt machines, materialen en service samen
tot totaaloplossingen voor geoptimaliseerde verpakkingsprestaties aan een gereduceerde kost.

De BeNeLux-organisatie van Automated Packaging Systems Europe is gevestigd in Zaventem, België.