GEOTECH : NIEUWE EN VERBETERDE GERECYCLEERDE EN OXO-AFBREEKBARE PLASTIC MATERIALEN VAN AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS

GEOTECH : NIEUWE EN VERBETERDE GERECYCLEERDE EN OXO-AFBREEKBARE PLASTIC MATERIALEN VAN AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS

Met GeoTech biedt Automated Packaging Systems haar klanten nieuwe en verbeterde materialen aan een voordelige prijs.  

De GeoTech-film in polyethyleen wordt op de Europese markt gelanceerd en vervolledigt de bestaande lijn van kwaliteitsproducten, in navolging van het succes van het aanverwante product EarthAware™ in Noord-Amerika. De materialen zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verpakking in polyethyleen. Zowel het oxo-afbreekbare als het gerecycleerde materiaal is 100% recycleerbaar. GeoTech is standaard verkrijgbaar in groen en transparant, maar kan op vraag van de klant worden bedrukt met een ecologisch statement.

“Onze klanten zijn zich er terdege van bewust dat de keuze van consumenten en hun koopgedrag worden beïnvloed door milieufactoren,” aldus Peter Wylie, Europees Managing Director van Automated Packaging Systems. “GeoTech is ons nieuwe statement inzake milieubewustzijn en verbeterde efficiëntie.”

Het nieuwe product is aantrekkelijk voor alle sectoren, maar in het bijzonder voor postorder fulfillment. Peter Wylie: “Met verkoopsprognoses voor het eerste jaar van 10%, tot 25% in het derde jaar, kijken we bijzonder uit naar de lancering van GeoTech.”

Dankzij de nieuwe samenstelling biedt GeoTech een consistentere en sterkere filmkwaliteit, waarmee AirPouch® Express 3™-machines luchtkussens kunnen produceren tegen snelheden van meer dan 15 meter per minuut. Automated Packaging Systems biedt het AirPouch-productgamma inclusief luchtkussens, bubbelmateriaal en tubes voor beschermende verpakking. Resultaat is een gebruiksvriendelijke, rendabele en ruimtebesparende oplossing voor drukke verpakkings- en distributiezones. Het zijn trouwens de enige kussens met exclusieve EZ-Tear™-perforaties, waardoor meer lucht in elk kussen kan en dus een verbeterde opbrengst en een lagere kost per meter wordt gerealiseerd.

Luchtkussens waren altijd al een financieel aantrekkelijke keuze. Het beschermingsvermogen, de compactheid en het ultralichte gewicht dragen bij tot aanzienlijk minder verpakkingsfouten, meer opslagruimte en lagere transportkosten. Met GeoTech is dit een milieuvriendelijke oplossing.

Voor meer informatie:
Automated Packaging Systems Europe
Leuvensesteenweg 542 – unit C2/4
1930 Zaventem
Tel.: +32 (0)2 725 31 00
Fax: +32 (0)2 725 33 62
Website: www.autobag.com

Over Automated Packaging Systems:
In 2012 bestond Automated Packaging Systems 50 jaar. De onderneming, met hoofdzetel in het Amerikaanse Streetsboro (Ohio), is wereldmarktleider in het ontwerpen en bouwen van flexibele verpakkingsoplossingen. Essentieel in het gamma zijn de authentieke Autobag®-verpakkingsmachines en de voorgeopende plastic zakken. Automated Packaging Systems produceert als enige Autobag® zakken-op-rol, speciale SidePouch™- zakken en AirPouch™-luchtkussens. Een breed gamma filmmaterialen, gaande van standaard polyethyleen en polypropyleen tot nylon en complexe gecoëxtrudeerde materialen, zijn verkrijgbaar in diverse formaten en voor uiteenlopende zakfuncties.

Automated Packaging Systems heeft vijf productiecentra en verkoops-, service- en distributiekantoren in
Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië. Wereldwijd gebruiken meer dan 30.000 klanten de systemen
van Automated Packaging Systems voor hun verpakkingstoepassingen. Op kwaliteit en service worden dan ook
nooit toegevingen gedaan. Het System Advantage™ Programma brengt machines, materialen en service samen
tot totaaloplossingen voor geoptimaliseerde verpakkingsprestaties aan een gereduceerde kost.

De BeNeLux-organisatie van Automated Packaging Systems Europe is gevestigd in Zaventem, België.

Het gebruik van het ® of ™ symbool geeft aan dat Automated Packaging Systems, Inc. handelsmerkrechten heeft geregistreerd of geclaimd in de Verenigde Staten. Deze handelsmerken kunnen ook geregistreerd zijn in andere landen en het wettelijke gewoonterecht kan van toepassing zijn in landen waar deze rechten worden erkend.